Kategorier
Bilder tagna med Mobiltelefoner Datorbyggen

Ytterligare delar till min nya ”superdator”

Idag har jag tagit bilder på fler delar som precis har kommit till min nya dator.

Det är chassit och processorn som har kommit.

För er som inte känner till Intels nya Core 2 Duo processorer så kommer några fakta här:

  • vara den snabbaste x86-processorn (både enkel- och dubbelkärniga modeller)
  • få Pentium D och alla andra föregångare att se ut att komma från antiken
  • vara det enda vettiga valet för prestandagalningar trots den relativt höga prislappen
  • slå hela Athlon 64-familjen (X2 samt FX) inom alla områden, inklusive spel, där AMD traditionellt sett varit väldigt starka
  • kräva mindre ström än någon annan desktopprocessor
  • förvandla hela Intel-plattformen till en resonabel lösning gällande prestanda per watt från att ha varit ett strömhungrigt monster

(allt enligt Tomshardware där det även finns prestandatester)

Det jag satsat på är en Core 2 Duo E6600. Det är en så kallad Conroe processor. Den är på 2.40Ghz och har 4MB cache. Här kommer några bilder på processorn och kylaren. Låt inte den låga klockfrekvensen tro att den är långsam. Tvärtom är processorn ruggigt snabb. Den är också väldigt lätt att överklocka. Resultat på överklockning postar jag självklart här!
th_e6600.jpgth_e6600_flakt_kartong.jpgth_flakt_kylpasta.jpgth_flakt_kartong.jpgth_flakt.jpg

Chassit blev ett Lian-LiPC 6070A. Ett chassi som fått riktigt bra kritik. Man klarar sig nästan helt utan skruvmejsel med det här chassit eftersom det är uppbyggt med tummskruvar. En fördel är att man kan ta ut bakstycket som sitter ihop med moderkortsplattan. Det gör det hela väldigt lätt att installera.

th_lianli_6070_front1.jpgth_lianli_6070_front2.jpgth_lianli_6070_flaktar.jpgth_lianli_6070_hddplatser1.jpgth_lianli_6070_lossat_bakstycke2.jpgth_lianli_6070_lossat_bakstycke1.jpgth_lianli_6070_bakstycke2.jpg

Imorgon hoppas jag att moderkortet jag beställt kommer. Då kan jag börja skruva lite.

Bilderna jag tog är förresten tagna med HTC TyTN 🙂

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.