Kategorier
Datorbyggen Datorhårdvara

Uppgradering av dator Corsair HX620W + mer minne


Nu var det återigen dags för en uppgradering av min dator. 1GB är i minsta laget, speciellt nu när man går i Vista tankar. Det blev Corsair XMS2 DDR2 5400 minnen pga att jag redan hade 1GB av dem sedan tidigare. Så nu har jag 2GB intryckt totalt.

p3150050-100.jpg

Jag behövde även ett nytt Power Supply eftersom min förra har farit till de sälla jaktmarkerna. Jag läste flera recentioner på bl.a. sweclockers. Där var flertalet nöjda efter att ha köpt Corsairs PSU. Mina kriterier var att det skall vara riktigt tyst,kraftfullt och ge en stabil ström, löstagbara kablar.
Många hade köpt HX520W och var riktigt nöjda. Jag skulle säkert också varit nöjd med den men jag slog istället till på storebror HX620W.

620w, SLI-ready, 5 års garanti….perfekt!! Kartongen innehåller förutom nätagget: Väska med lösa kablar, Nätsladd, Manual, Skruvar, Buntband och Corsair klistermärke

p3150042-100.jpg

Mat-svart nätagg….riktigt snyggt! Här ser nu också var man stoppar i de lösa kablarna. Använd inte mer än nödvändigt för att slippa en kabelhärva.

p3150043-100.jpg p3150044-100.jpg p3150047-100.jpg

Smidig väska medföljer med många löstagbara kablar.

p3150046-100.jpg p3150045-100.jpg

Mitt gamla QTEK nätagg bredvid Corsair HX620W.
p3150048-100.jpg

Imonterat i datornmed en lös kabel installerad.

p3150049-100.jpg

Jag ger nätagget högsta betyg. Det är tystare än jag föreställt mig och installationen var busenkel pga de lösa kablarna.

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.

4 svar på ”Uppgradering av dator Corsair HX620W + mer minne”

Tvärr är väl 2Gb lite väl lite när det gäller Vista. Har det själv och överväger att köpa 2Gb mera. Blir nog till att köpa en billig USB-pinne så länge för att köra ReadyBoost innan man har råd med 1800 för mera RAM. 🙂

Du har rätt Patrik. Mer än 2GB är önskvärt. Men jag kommer själv inte skaffa det på ett bra tag. Tycker man bör klara sig på 2GB ett tag.
Har tänkt att köpa ett 4GB USB-pinne för readyBoost. Jag har kikat på Corsair Flash Voyager GT 4GB (USB2.0, 25/34MB sec w/r speed, ReadyBoost, SLC). Den kostar strax under 600:- på komplet.se. Får se när det blir av. Måste installera Vista först 😉

Kör själv med 1 GB och får säga att det funkar förvånansvärt bra. Kan inte se nån skillnad från XP med 512 MB.

ReadyBoost, vad är detta för nåt intressant?

Freddan101 -> 1GB funkar bra med XP, men inte lika bra med Windows Vista. Där är 2GB att rekomendera. ReadyBoost är en funktion för att utöka sitt RAM-minne med ett USB-minne.
Detta är hämtatt ur wikipedia:
”Using ReadyBoost-capable flash memory devices for caching allows Windows Vista to service random disk reads with performance that is typically 8-10 times faster than random reads from traditional hard drives. This caching is applied to all disk content, not just the page file or system DLLs. Flash devices are typically slower than the hard drive for sequential I/O, so to maximize performance, ReadyBoost includes logic to recognize large, sequential read requests and then allows these requests to be serviced by the hard drive.”

Stängt för kommentering.