Kategorier
Datorhårdvara Hembio/Projektorer

Öppna TViX M-4000


Har kommer en guide på hur man öppnar sin TViX M-4000.

1. Börja med att öppna hårddiskfacket. Där finns det två svarta skruvar, markerade med rött på bilden. Lossa dessa. Efter detta kommer man endast få loss vänstra sidan. För att lösa detta måste man ta bort fronten.

137546-100.jpg

2. För att få bort fronten måste man bända loss tre små plasthakar som håller i fronten. Ta ett lämpligt verktyg, jag använde en liten kniv, bänd försiktigt mellan fronten och lådan in under den mörka plasten. Det är tre hakar markerade med rött på bilden. Samtidigt drar man försiktigt fronten utåt. Nu bör fronten nästan lossna, men för att få loss den helt måste man göra likadant på undersidan av lådan också.

137551-100.jpg

3. På den här sidan är det endast en hake i mitten enligt markering i bilden. Bänd loss den likadant som de tidigare hakarna. När den är lös ska det bara vara att vinkla ut fronten och dra den mot kortsidan vid hårddiskfacket.

137556-100.jpg

4. När fronten är lös är det bara att lyfta bort locket.

137558-100.jpg

5. För att komma åt moderkortet så ska man skruva bort fyra skruvar enligt bilden. Sedan lyfta bort hela den svarta plattan. Man måste vicka lite på bakplattan för att få loss den helt. Under denna platta sitter nätaggregatet. Nästa bild…

137560-100.jpg

6. Såhär ser den ut inuti. För att plocka ihop den är det bara att göra tvärtom. Typ. Jag kör min helt utan fläkt och det har fungerat utan problem i flera månader.

137562-100.jpg

Tack Petter(OWC) för bilderna och den fina instruktionen!!

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.