Kategorier
Bilder tagna med Mobiltelefoner Datorbyggen Datorhårdvara

Skruvandet börjar


Då var det dags att börja montera de första delarna. Chassit är som sagt Lian-Li PC-6070. Jag ångrar inte en sekund att jag köpte det. Som ni ser så är det extremt lättskruvat eftersom man kan ta ut bakstycket där moderkortsplattan sitter. Så jag lade bakstycket på köksbordet och började pilla in distanserna. 9 skruvar senare så var moderkortet på plats. Moderkortet är ett ASUS P5W DH Delux. Bildbevis:
p5w_install_1-100.jpgp5w_install_2-100.jpgp5w_install_3-100.jpgp5w_install_4-100.jpg

Då var det bökigaste gjort. Nästa del som jag monterar är processorn med tillhörande fläkt. Jag har ännu inte köpt en bättre fläkt. Jag tänkte först se vad denna presterar. Processorn är en Intel Core 2 Duo E6600 som jag skrivit om tidigare.
p5w_install_cpu_1-100.jpgp5w_install_cpu_2-100.jpgp5w_install_cpufan-100.jpg

Nästa steg är att installera minnen och grafikkort. Minnena är 2*512 MB DDR2 från Corsair och grafikkortet är ett Sapphire X1900GT.
p5w_install_memory-100.jpgp5w_install_gfx1-100.jpgp5w_install_gfx2-100.jpg

Ikväll är det dags att montera in sakerna i chassit!

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.