Kategorier
Bilder tagna med Mobiltelefoner Datorbyggen Datorhårdvara

Datorn har snurrat igång.


Idag så installerade jag resterande delar i datorn. Jag tog ett par gamla delar, bl.a. en 400GB IBM SATA disk, QTech nätagg på 400Watt och NEC DVD-RW. När det var inkopplat så hoppade datorn automatiskt igång. Det första jag gjorde var att bå in i bios och kontrollera att datorn hittat alla delar. Sendan var det bara att boota igång på en WinXP sp2 integrated och installera XP. Så långt han jag igår. Idag blir det att lägga in nytt bios, de senaste drivrutinerna och lite bra att ha program.
pc_running2-100.jpgpc_running1-100.jpgpc_running3_bios-100.jpg

Det blev en riktig kabelhärva, men jag brukar inte snygga till det förrän jag vet att allt fungerar bra och jag är nöjd med sakerna som finns i datorn. Förmodligen byter jag ut nätaggregatet till ett tyst längre fram.

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.