Kategorier
HTC TyTN/TyTN II/Touch Pro/Touch HD

”Must have” program till WM5


Nu var det ett tag sedan jag skrev något i min blogg. Det beror på att jag haft mycket att göra på mitt arbete, men jag lovar att bättra mig!
Tidigare har jag skrivit om ett antal program som man bör använda till sin PocketPC.

Nu är det dags för ett par till.

XnView – Detta är ett väldigt trevligt och gratis bildhanteringsprogram. Du kan bl.a. konvertera bilder till .gif .bmp .jpg .png. Du kan ändra storlek, rotera, ändra ljusstyrka och mycket mer. Du får även upp alla bilder som tumnaglar och kan skapa bildspel. Anledningen till att jag skaffade programmet var att man kan ta screenshots på ett enkelt sätt. Här kommer ett screenshot jag tog på programmet + ett jag tog på min ”idag/today”-sida:

xnview1-100.jpgtoday1-100.jpg

Nu kommer jag att kunna visa fler program som jag kör på min PDA eftersom jag tycker att bilder ofta säger mer än det jag skriver. Jag använder är version 1.35 av XnView.

TCPMP – The Core Pocket Media Player är det enda programmet som behövs för att visa filmer och spela musik. Det suger inte lika mycket processorkraft som Media player så man sparar även batteri på att använda den här mediaspelaren. Det finns ett antal addon till TCPMP som t.ex. subtitles till XviD, flera codecs för fler format. Jag använder version 0.72RC1

Jag kommer snart att ta screenshots på de andra programmen jag skrivit om. som till exempel TomTom .

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.

6 svar på ””Must have” program till WM5”

Kul med en blogg där du redovisar för program tummen upp i synnerhet med tanke på att jag äger en TYTN inom kort 😛

Har tidigare haft en a1100 som tjejen får ärva.

Kom och tänka på en sak har du hittat några bra forum som behandlar TYTN? Vore kanon med något bra sådant. Tex för a1100 finns massvis dock bara ett bra svenskt mig veterligen.

Känns som om TYTN världen med win mob 5 kommer bli för stor att genomskåda därav gillar jag detta projekt där du tipsar om det som är bra/bäst 😛

Du får gärna adda mig på msn om du vågar och vill 😉 så kan du få äran om att tipsa om lite sidor utan att kladda ner din gästbok allt för mycket.

Starkt jobbat än så läng iaf*tummen upp*

Jag har själv inget forum som jag brukar vara på som behandlar bara TyTN.
Däremot finns det trådar på sweclockers och minhembio om just TyTN.

Men tack för dina uppmuntrande ord. Det gör mig mer motiverad att skriva, eftersom jag ser att det finns folk som uppskattar det. 🙂

Kan tipsa om ett engelskt forum som är riktigt bra om samtliga HTC-telefoner: forum.xda-developers.com.

CorePlayer v1.2 med stöd för rtsp finns nu och fungerar bra med sr.se och svt.se på min qtek 9100 windows mobile 5.

Stängt för kommentering.