Kategorier
HTC TyTN/TyTN II/Touch Pro/Touch HD

TomTom GPS i TyTN + batteritid


Idag testade jag installera TomTom på min HTC TyTN. TomTom är ett navigeringsprogram som har fått bra kritik. Versionen som fungerar med HTC TyTN är 5.21, alla tidigare versioner som jag testat har jag haft problem med.
Jag använder en Bluetooth GPS för att få min position utmärkt på kartan.

Bilder på min Bluetooth GPS:

gps_bt2-100.jpggps_bt1-100.jpg

Anledningen till att GPS:en är tejpad är att den har åkt i backen en gång för mycket 🙂
Jag har även testat batteritiden mer noggrant i en veckas tid. Jag får MINST ladda min TyTN var tredje dag. Den har aldrig klarat sig längre än så. Ibland till och med varannan dag beroende på vad jag gör med den.

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.

12 svar på ”TomTom GPS i TyTN + batteritid”

Ahh, ser fram emot batteritestet!! Rejält sugen nu, håller på och spanar in leverantörer. Dustin ligger bra till och då blir det nog ett 2 GB minne samtidigt, dom har ett SANDISK för 825:-. Känner dock ej till hastiget/kvalitet på detta?

Skulle vilja ha ett skärmskydd från start också. Dustin har ett Boxwave Cleartouch till QTEK 9100, undrar om det funkar till TyTN också, http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010081226? Osäker på om det är ett Cleartouch som jag har till min iPAQ idag, isf. är det helt ok.

/Freddan

Vill bara meddela att jag beställde en TyTN igår från Dustin. Ser ut som den dyker upp redan idag! 🙂 Blev ett skärmskydd också, fast ett Writeshield Crystal Clear från Expansys. Naturligtvis är det inte i lager på ett par veckor så det blir att vänta.

Fixade också ett 3 Bomben Friends-abonnemang. Nu gäller det att hitta andra med samma så man kan ringa videosamtal gratis… 😉

/Freddan

Tjenare Daniel!

Beställde den från Expansys.se. 5 dagar kvar innan leverans nu… 🙂

BTW, har din TyTN ovanligt högt ljud ut? När jag kör på lägsta volym vid samtal är det nästan så att det är lite dist. Detta gäller både genom handsfree, telefonluren och högtalaren. Även ”valigt” ljud är riktigt högt.

/Freddan

hallå…jag har inte upplevt att det har varit högt ljud. Däremot brukar jag anpassa ljudnivån med skrollhjulet på sidan till den jag pratar med.

Noterade för första gången igår när jag ögnade igenom manualen att det finns en volymkontroll på handsfree:n. 🙂 Fast kvaliteten på själv handsfree:n är väl inte någon direkt höjdare.

Systemljud och sånt är dock väldigt höga, skränar lite i högtalaren om man har volymen satt för högt. Hoppas det inte är nåt skumt med min device…

Tjena, intressant blogg! 🙂

Jag har köpt en TYTN och jag är ganska nöjd, men har lite funderingar, men det ska jag inte tråka ut dig med just nu.

Tänkte bara höra om TomTom 5.21 funkar som den ska på din Tytn. Jag har en QTEK 8010 med Tomtom på och vill flytta över den och har mailat tomtom om det, men de säger att de inte har testat mjukvaran på Tytn telefonen och kan därmed inte garantera att koden kommer att funka. De skickar endast en kod, och funkar det inte så är det liksom kört. 🙂

Vet du förresten om det kommer uppdateringar till kartorna för sverige och vad det isåfall kostar? Köper man kartor löst eller hela programmet med kartor? Det finns ju TomTom 6 nu har jag förstått..

Tacksam för tips innan jag flyttar över TomTom: Om det är ok skulle jag vilja ställa några frågor ang luren i övrigt om du har tid att svara, i en blogg eller ett mail! 🙂

Mvh Niclas

Hej Niclas,

Jag kör TomTom 5.21 och det fungerar utan problem. Jag har en kompis som kör TomTom 6 på en Qtek S100 men jag har inte testat själv. Priser på kartor och uppgraderingar har jag ingen aning om tyvärr.

Hej. Har precis skaffat en TyTN. Tomtom och de andra levererar sin sw på ett miniSD kort. Vad jag har förstått så har TyTN endast ett microSD slot. Hur har ni gjort med detta ???

Hej Jag är en lycklig användare sedan ett tag av HTC TYTN och jag vill gärna ha in TomTom men har tvekat lite eftersom man inte kan garantera att det funkar med TomTom 6. Det är därför intressant att höra att det funkar med ver. 5.21. Går det att köpa 5.21 i dag eller är det bara TomTom 6 som gäller? Jag har försökt att leta på nätet efter något om TYTN och TomTom 6, men det är lite tunnt! Det finns ett norskt forum på http://tomtom.no/ där man diskuterar frågan, men ingen verkar riktigt säker…mvh Otto

Stängt för kommentering.