Kategorier
Prylar

Logitech Harmony 525(kort recention)


Jag har ingen direkt erfarenhet av andra fjärrkontroller men tänkte ändå skriva om mina första intryck av Logitech Harmony 525.

Jag tankade hem senaste mjukvaran från Logitech och installerade den utan problem. Därefter kopplade jag in fjärrkontrollen via USB kabeln, registrerade mig, och började därefter svara på några enkla frågor. Man får i princip ange modellbeteckningarna på apparaterna och hur man använder dem (t.ex: vad vill du ska hända när du trycker på ”Watch DVD”. Sätta igång surroundljudet? Vilken AV kanal? osv). Om du sedan i efterhand inte är nöjd med inställningarna så kan du även programmera om varje enskild knapp. Konfigurationen tog inte speciellt lång tid, kanske 30min, och jag hade inga problem att få igång mina apparater. Jag har LG RE-44SZ21RD bakprojektions-tv, Logitech Z-680 surround, Centrum Gemini 330 dvd + cd, etc. Ett varningens ord när du konfigurerar: se till att du verkligen har anget korrekta modellbeteckningar innan du går vidare (se på baksidan av dina apparater om du inte är helt säker) och konfigurerar activity knapparna. Om du sen senare ändrar någon modell så får du även konfigurera om Activity knappen som berörs av modelländringen. Är väl iofs ganska logiskt men kan vara lite irriterande.

En glad överraskning var att jag hittade knappar i Harmony 525 som min TV har stöd för men som inte fanns i originalkontrollen. T.ex upptäckte jag en Freeze knapp som frös tv bilden.

Alla dina personliga inställningar sparas på logitechs hemsida och man når dem via logitechs mjukvara som man installerade i början. Detta betyder också att en internetanslutning är ett krav för att kunna använda fjärrkontrollen. Givetvis går det lite långsammare med en webbapplikation, men fördelarna är att din profil är i säkert förvar, applikationen har alltid tillgång till de senaste uppdateringarna, firmware, etc.

Signalen från fjärrkontrollen verkar vara mycket bra då jag kan i princip hålla den hur som helst och ändå använda den. LCD displayen är lite svårläst eftersom skärmen är liten och typsnittet är i klenaste laget. Svart och tunn text mot ganska mörk blå bakgrund är förmodligen inte den smartaste kombinationen jag sett hittils.

Fjärrkontrollern är ganska tunn så den är lite ostabil. Men i övrigt så tycker jag att den ger ett snyggt intryck. Om det är mörkt i rummet så kan du trycka på ”Glow” knappen som lyser upp alla knappar.

Hittils tycker jag att den är en helt ok fjärrkontroll och allt verkar fungerar klockrent. Jag gav 399kr för den på PC City. Den var prissänkt pga bruten förpackning vilket inte störde mig direkt. Nu gäller det bara att få tjejen att använda den också så att man kan lägga undan alla andra fjärrkontroller.

Fördelar:
Enkel att konfigurera
Bra pris
Snygg imho

Nackdelar:
Känns lite plastig/ostabil
LCD displayen kunde varit tydligare och större
Saknar rörelsesensor (har väl med priset att göra )
Registrering krävs för att kunna konfigurera fjärrkontrollern

http://www.logitech.com/index.cfm/p…rmony_chart_525

2 svar på ”Logitech Harmony 525(kort recention)”

Den har visst rörelsesensor. Om du kommer åt den så tänds den om du har startat en aktivitet och är i ”aktivitetsläget”.

Stängt för kommentering.