Kategorier
Bilder tagna med Mobiltelefoner Datorbyggen

Bios och drivrutiner…

Idag har jag haft fullt upp. Jag har inte alls hunnit med att konfigurera allt jag vill i min nya dator, det jag gjort nu är att installera Intels chipset drivrutiner för 975X moderkort. De senaste finns att ladda ner på Intels hemsida. Sedan lade jag på Audio-, LAN- och WLANdrivrutiner. De tog jag ner från ASUS hemsida.
När det var gjort var det dags att lägga på lite ASUS program som AsusUpdate, ASUS WiFI-AP Solo, ASUS DH Remote och ASUS Probe II.

ASUS Update gör att man kan uppdatera bios via internet.
ASUS DH Remote har man för att konfigurera fjärrkontrollen som följer med detta moderkort.
ASUS Probe II är till för att övervaka temperaturer och andra värden på moderkortet.
Med ASUS WiFi-AP Solo kan man använda det interna WLAN kortet till att agera som Access punkt. Det innebär att andra trådlösa produkter här hemma kan komma up på nätet via denna dator.
Sedan plockade jag ner bios version 1201 från ASUS hemsida. Jag lade ner den på en USB pinne och startade om datorn. Det var riktigt smidigt att gå in i bios och uppgradera från USB-minnet. Här kommer ett par bilder på nya bioset och CPU/MB temperaturen.
p5w_temp-100.jpgp5w_nyttbios-100.jpg

När nu moderkortet nu var färdig konfat så installerade jag ATI Catalyst drivrutiner för mitt X1900GT kort. Nu kan jag börja installera lite småprogram och påbörja första överklockningstesterna.

jatak_ad_13444.jpg

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.