Kategorier
Datorbyggen

Diverse program och överklockning


Vad är en dator utan program? Inte alls så användbar.
En dator utan följande program är inte komplett enligt mig. Jag tar även in tips från er läsare om vad ni anser vara program man inte bör vara utan! Kommentera gärna.

WinRAR – Det absolut bästa komprimeringsverktyget till PC. Det klarar följande format: CAB, ARJ, LZH, TAR, GZ, ACE, UUE, BZ2, JAR, ISO, 7Z, Z.
UltraEdit – En riktigt bra text editor. Fullsmäckad med funktioner.
mIRC – Chatprogram för IRC som är en virituel mötesplats.
Nero Burning ROM – Det enda brännarprogrammet jag behöver. Det klarar alla .ISO filer som finns ute. Personligen tycker jag det är förmycket extra addons till version 7 så jag har stannat vid version 6.6.015a.

Självklart använder jag även en brandvägg, antivirusprogram, kontorsprogram och många fler. Men de tänkte jag skriva om längre fram.

Nu över till första överklockningen. Det blir en liten enkel test eftersom jag måste sova snart 😉
Jag ändrade i bios och stegade upp ca 10%.
Standard klockning på en E6600 är 2.40GHz. Nu är den uppe i

first_overclock-100.jpg

Nu skall jag testa om det fungerar stabilt i Call of Duty 2. Sedan är det dags att sova.

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.

2 svar på ”Diverse program och överklockning”

Nero Burning ROM.

Tjenare, jag anser att Nero är värdelöst pga att den förbrukar datorns resurser.

Om man bara har en dator och den dessutom är något till åren kommen så kan man inte ens lyssna på musik och bränna samtidigt.

Kör med DVD Decrypter eller liknande istället. Bränner ISO filer lätt som en plätt.Då kan man surfa samtidigt.

Hej Demas,

Jag har inte några prestanda problem när jag bränner. Jag lyssnar ofta på musik och surfar samtidigt när jag bränner. Men visst kan det vara så att Nero slukar onödigt mycket resurser och att andra program klarar av att bränna utan att tynga ner datorn lika mycket.

Stängt för kommentering.