Kategorier
Konsoller/Spel Spel:Wii/DS/PS3/360/PC

Chippa en Nintendo Wii med Wiikey chip

Då var det dags att chippa min Wii, jag har väntat ett tag eftersom jag inte gillar att vara först att betatesta de chip som kommer ut först på marknaden(Som t.ex. Smiley fick göra) 😉 Innan jag chippade min Wii så uppdaterade jag system-rom till senaste som nu var 2.2e. Valet på chip föll på Wiikey. Den verkade vara minst problem med och kompatibel med flest skivor. Chipet löds fast på DVD spelaren och har 6 lödpunkter. Jag lämnade in mitt Wii hos Flash Gordon som fixade chipningen på drygt 30min.

Jag använder en NEC 3540a brännare och använder Ritek g05 med media code RITEKG05 som DVD skivor och det har fungerat bra.

I de flesta fall har jag använt Imgburn version 2.3.2.0. Jag vill även tillägga att jag brände Ice age 2 med hjälp av Nero 6.6.0.15 och det fungerade också bra. Jag har i dragit ner hastigheten på bränningen till 2x hastighet.

Här är en lista på spel jag testat bränna och som har fungerat bra.

Utgåva / Betyg upp till 5 / (kommentar)

Barnyard.PAL.WII-LoCAL ** (Handlig som filmen. Inte så kul)
Ice_Age_2_The_Meltdown_PAL_Wii-WiiERD *** (Snyggt och underhållande. Som filmen)
Marvel_Ultimate_Alliance_PAL_Wii-PARADOX ** (Superhjältar i mängder. Små figurer och det blir lätt rörigt. upp till 4:a spelare)
WarioWare_Smooth_Moves_WII_Pal-PI **** (Trevlig sysselsättning. Många småspel som testar ens reaktionsförmåga)
Madden_NFL_07_PAL_Wii-WiiERD ** (Svårstyrt Amerikanskt Fotbollsspel) 070421
Super.Fruit.Fall.PAL.WII-SUSHi * (tråkigt pysselspel där man ska få lika frukter bredvid varandra)
Rayman_Raving_Rabbids_WII_Pal-PI ****(Riktigt roligt spel. Stackars kaniner :)) 070421
Kororinpa.PAL.WII-SUSHi – testat 070422 *** (trevligt rulla kulor spel. Lite svårt bara) 070422
Rampage.Total.Destruction.PAL.WII-SUSHi ** (segt förstöra byggnader spel) 070422
GT.Pro.Series.PAL.WII-SUSHi ** (bilspel, inte vidare skojj. Fult som stryk) 070422
Call_Of_Duty_3_PAL_ENGLISH_Wii-WiiERD *** (Rörigt FPS spel. Funkar i brist på annat men CoD2 på PC är bättre) 070423
THE.LEGEND.OF.ZELDA.TWILIGHT.PRINCESS.WII.PAL-PI ***** (Zelda är alltid bra och snyggt. Här har de lagt ner tid.) 070423
Gottlieb.Pinball.Classics.PAL.WII-SUSHi **** (Hade inga förhoppningar vad gäller flipperspel men detta var riktigt kul.) 070423
The_Godfather_Blackhand_Edition_PAL_Wii-WiiERD **** (Snyggt men våldsamt. Ganska kul!) 070423

Som inte fungerat:
Super.Monkey.Ball.Banana.Blitz.Pal.WII-PI
Need.For.Speed.Carbon.WII.Pal-PI

Vissa av utgåvorna behöver ”unscramblas” först och det kan du göra med följande verktyg: Download GOD/WOD unscrambler 0.4
För att unscrambla skriver du följande vid kommando prompten: ”C:\unscrambler.exe c:\wiifil.wii C:\wiifil.iso”
Sökvägarna ändrar du så att de passar dig 😛 wiifil byter du ut mot filnamnet på utgåvan.

Allt har flytit på väldigt smärtfritt och Wiikey verkar inte känslig alls vad gäller mediavalet. Inga filmsekvenser har hackat som det verkar ha gjort med några spel som körs mot en cyklowiz chippad Wii.

Problemen som jag har haft är att det kommer upp en svart ruta med vit text där det står ”please remove the disc and turn off your wii…” ett par gånger. Varje gång det inträffat har varit när jag har haft på mitt WLAN på här hemma och därmed har även Wii en internetförbindelse. felsökning pågår just nu….

Update 070421 23:34: Har stängt av mitt WLAN och Connect24 i Wii. Då får jag inte problemen med skivorna alls. Rayman fungerar också smärtfritt 🙂
Update 070422 22:11: Lagt till lite spel som jag testat. Ger även spelen betyg och en kommentar. Jag har även ökat brännarhastigheten till 4x.
Update 070423 18:10: Lagt till ytterligare spel.

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.

6 svar på ”Chippa en Nintendo Wii med Wiikey chip”

dessa har fungerat för mig med wiikey:
Gottlieb.Pinball.Classics.PAL.WII-SUSHi
GT.Pro.Series.PAL.WII-SUSHi
Ice_Age_2_The_Meltdown_PAL_Wii-WiiERD
Madden_NFL_07_PAL_Wii-WiiERD
Rampage.Total.Destruction.PAL.WII-SUSHi
Sonic_And_The_Secret_Rings_PAL_Wii-WiiERD
SSX_Blur_PAL_MULTI5_Wii-WiiERD
Tony.Hawks.Downhill.Jam.PAL.WII-SUSHi
World.Series.of.Poker.Tournament.of.Champions.PAL.WII-SUSHi

Enda spelet som inte har fungerat för mig är:
Super.Monkey.Ball.Banana.Blitz.Pal.WII-PI

Jag har använt mig av ImgBrn, NEC ND3540 och av Fujifilm DVD-R, Fujifilm DVD+RW och TDK skivor. Alla spelen brände jag i 4x. Orkar inte kolla media code på skivorna. 🙂

En enda gång har jag fått den svarta skärmen med “please remove the disc and turn off your wii…” men efter en omstart så fungerade spelet.

Coolt, bra jobbat….

Jag skall inhandla platt och wii efter semestern…. om inte all deg går till öl 😉

Mycket intressant inlägg!
Sålde tyvärr mina 2 Wii maskiner i brist av underhållande spel (Twilight Princess höll inte den kvalité dess föregångare, Ocarina of Time, gjorde) men med tanke på att marknaden för chippningen har börjat breda ut sig och det snart anländer spel som är för mig mycket intressanta (Super Smash Brawl), så kanske det snart börjar bli dags. Din recension stärkte bara anledningarna 🙂

En fråga som inte gäller Wii:n dock.
Hur kan man få en sådan detaljerad statisitk som du har? Skulle gärna också vilja se hur pass frekvent folk besöker ens blogg 🙂

Johan -> Jag kan hålla med om att det inte finns jättemånga underhållande spel. Rayman, Zelda, Smooth Moves och flipperspelet är skojj. Resten är sisådär. Men jag är övertygad att det kommer vettiga spel som nyttjar kontrollerna till det yttersta. Idag känns det som att de kan komma undan med halvtaskiga spel pga att sättet att använda kontrollerna är nya.

Jag testade PI versionen: Need.For.Speed.Carbon.WII.Pal-PI
Den fungerade inte. Har inte orkat leta upp en ny version. Bästa spelet hittills på Wii är Resident Evil 4. 🙂

Stängt för kommentering.