Kategorier
Datorhårdvara Nätverk/Trådlöst Programvara/applikationer Server

VMware ESX – Konvertera NT4 med hjälp av VMware Converter


Förmodligen intresserar inte detta alla men jag väljer ändå att skriva om det för att jag kan behöva det som en minnesanteckning längre fram och de som verkligen behöver det kommer uppskatta informationen. 🙂

Vi har en VMWare ESX 3.0.1 farm på min arbetsplats som jag administrerar. Den innehåller att antal virituella servrar men har plats för ytterligare några. Igår hade jag lite kvällsarbete så jag passade på att lyfta in en gammal NT4.0 server in i farmen med hjälp av gratisverktyget VMWare Converter 3.0 som man kan tanka ner här.

Konverteringen tog 40 min för 27GB och gick jättebra och applikationen som snurrar på servern hoppade igång som beräknat. Det som inte fungerade var nätverkskortet. Den automatiska installationen av drivrutiner av nätverkskort när VMWare tools installeras fungerade inte.

När jag letade efter lösningen på nätet så rekomenderade många att man skulle installera AMD PCnet adaptern som finns med i NT4´s lista på nätverkskort. Jag fick det inte att fungera med drivrutinerna som finns med på NT4 skivan.

Jag började leta efter drivrutinerna och hittade dem till slut under vmware tools imagen som finns i ESX installationen. .iso filen finns under …/vmware-server-distrib/lib/isoimages/windows.iso

Det jag gjorde var att mounta .iso filen och letade upp OEMSETUP.INF som låg under X:\program files\VMware\VMware Tools\Drivers\vmxnet\winnt

Jag gick därefter in under nätverksinställningarna och adapters på NT4 servern. Där tog jag bort nätverksadaptern som var installerad och lade till en ny. När listan på adapters kom upp så markerade jag AMD PCnet adaptern och valde ”have disk” och pekade ut sökvägen ovan. Den lade nu till VMware Virtual Ethernet Adapter. Efteromstart så hoppade nätverket igång direkt.

Under nätverksinställningarna identifieras adaptern som ”Vmware Virtual ethernet adapter” men när du köp ipconfig syns ”Vmware Accelerated AMD PCnet adapter”.

Så om det är någon som har problem med nätverkskort under NT4 och VMware så är detta guiden till hur man får det att fungera.

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.

Ett svar på ”VMware ESX – Konvertera NT4 med hjälp av VMware Converter”

Finurlig lösning, ska bookamarka detta men förhoppnings vis så slipper jag stöta på NT4 någe mer men en väldigt bra artikel, tack.

Stängt för kommentering.