Kategorier
Internetsidor/weblänkar Programvara/applikationer

Buggfixar till Windows Vista


Jag har kört Windows Vista ett tag nu på min laptop och jag har kollegor och vänner som även har kört det ett tag. Man kan inte påstå att Vista är ett färdigt operativsystem som var redo för marknaden. De största problemen jag har stött på i en företagsverksamhet är:

1. Vista är så fruktansvärt känslig för drivrutiner som är inte är anpassade för just Vista. Speciellt skrivardrivrutiner. Hela spoolertjänsten hänger sig titt som tätt och avinstallation av felaktiga drivrutiner är inte heller det enklaste. Har man ett 10-tal nätverksskrivare som påbörjar en automatisk installation av drivrutiner så är det upplagt för problem. Här bör alla planera extra noga innan man inför Vista på ett företag.

2. Filkopieringen är otroligt långsam. Att kopiera 100 MB över nätverket är segt. Testa då att kopiera filer från en plats på hårddisken till en annan. Det är också oacceptabelt segt.

3. Vista kräver mycket resurser. Min dator med en Core 2 Duo T7500 och 2GB minne känns inte som en prestanda maskin vilket den skulle göra med Windows XP. När en användare får en ny PC så räknar de med en prestanda boost, men det gör man inte när man samtidigt börjar med Vista.

Nu ska jag inte säga att allt med Vista är dåligt. Jag har erbjudit mina användare att ”nergradera” de nya maskinerna till Windows XP, men det finns så pass mycket ögongodissom de vant sig vid under ett par månaders användande så de vill hela tiden förtsätta ”ett tag till” med Vista.
Nu har Microsoft sagt att många av problemen som idag finns ska lösas i Service Pack 1 som beräknas släppas i början av 2008. Men fram tills dess kommer MS att släppa vissa fixar som tyvärr inte dyker upp på Windows Update.

Det finns tre uppateringar som jag kan rekomendera att speciellt Laptop användare(men även ni andra) installerar:

KB941651 Tillförlitlighetsuppdatering (x86, x64)
KB941600 Uppdatering för USB-kärnkomponenter (x86, x64)
KB941649 Uppdateringar för kompatbilitet, tillförlitlighet och stabilitet (x86, x64)

Du ser precis vad fixarna löser på dessa sidor: KB941600, KB941651 och KB941649.

Lite info från IDG

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.