Kategorier
HTC TyTN/TyTN II/Touch Pro/Touch HD

2G vs 3G i batteritid.


Zylom

Mobil har gjort ett test på batteritiden på olika mobiler när man använder 2G och 3G. Skillnaden är ganska stor, upp till 56% bättre batteritid på 2G abonnemang.

Det är något jag märker på bl.a. min HTC TyTN. Det enda som jag skulle vilja att vore lite bättre är just batteritiden. Annars är jag jättenöjd med min TyTN.

Mats Lindoff på Sony Ericson förklarar skillnaden så här:
Så vad är då orsaken till att det skiljer så mycket i batteritid mellan 2G- och 3G-telefoner?
– Den stora anledningen till att gsm drar betydligt mindre batteri är att den tekniken arbetar med tidluckor och används 1 tidlucka och vilar sju. 3G å andra sidan är aktivt hela tiden, berättar Mats Lindoff som är teknikchef på Sony Ericsson.

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.