Kategorier
Datorhårdvara

ny dag…ny pryl… APC Backup ES 550


I helgen beställde jag en UPS. Jag har länge funderat på att skaffa en eftersom det är en billig försäkring för mina datorprylar. En artikel i Microdatorn fällde avgörandet. Jag läste ett test på APC Back-UPS ES 550 och det fick bli en sådan. Den skall klara av att driva en dator på batteriet i 30-40 minuter. Men det är inte därför jag köper en UPS. Anledningen är de korta strömspikarna som kan uppkomma på elnätet pluss att jag vill ha en snabb och säker nedtagning av datorn vid ett sådant tillfälle. Vid ovädret som gick över landet för någon månad sedan så försvann strömmen i ett par sekunder och det är just då jag vill ha skyddet. Nu kan jag sova säkrare om nätterna 😉

Det medföljer en USB-kabel och programvara som automatiskt stänger ner datorn när strömmen gått.

APC Backup ES finns i tre modeller. 400, 550 och 700. Där siffrorna är VA(Volt Ampere). Det innebär att 700 klarar hålla datorn i drift längre än t.ex. 550. För mig räcker dock 550, den var mest prisvärd tycker jag.

Här kommer lite bilder på UPS:en.

Först uppackningen:
apc550_1-100.jpg apc550_2-100.jpg

Inkoppling av batteriet:

apc550_4-100.jpg

Bilder på uttag och kontakter:
apc550_5-100.jpgapc550_6-100.jpgapc550_7-100.jpg

Bild på testprotokollet från APC:
apc550_8-100.jpg

Inkopplad och i drift:

apc550_inkopplad-100.jpg

APC Back-UPS ES 550 köpte jag på Misco.

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.

6 svar på ”ny dag…ny pryl… APC Backup ES 550”

Nice! Har själv många gånger funderat på att skaffat en men har aldrig blivit av. Hade varit fint att kunna hålla ADSL-modem, servrar och klienter en stund vid strömavbrott. Speciellt om jag skaffar IP-telefoni.

Dela gärna med dig av dina intryck efter ett tags användande. Hur mycket låter den? Går det att koppla in ADSL-modemet i denna, ser så ut på en av bilderna?

Fredrik -> Det går att koppla in ADSL modemet till UPS:en. UPS:en är helt ljudlös. Batteri låter inte 😉 Skall testa batteritiden på den om ett tag med.
Återkommer med reslutat.

Patrik -> Kul att du hittade hit 🙂 Du har en trevlig blogg själv!
Vi kanske skulle skulle slå våra bloggar ihop =)

Är det fler som har något kul att skriva om så registrera dig och lägg en notis eller maila mig om det så fixar jag upp inlägget.

Daniel, ser fram emot ett utlåtande efter en tids provning. Ang. oljud från UPS så har lite äldre modeller surrat och låtit rätt bra. Vet inte vilken komponent som alstrar detta. Att denna är ljudlös låter toppen. Nära ett köp nu… 😉

Wahooo!! At last I find a blog where the author can actually write and keep me interested for the whole post! Thanks!! Its so hard to find blogs that are written properly and are actually entertaining and have me gripped the post. So thanks again and have a nice day xxx

Stängt för kommentering.