Kategorier
Konsoller/Spel Spel:Wii/DS/PS3/360/PC

Varför Nintendo DS (Lite) blev en succé.


Idag skriver IDG en lång artikel om varför Nintendo DS blev en succé. Det är en lång och intressant artikel som beskriver DS livstid, från början till idag. Den lanserades 2004 och Nintendo sålde 40 miljoner exemplar på 2 år. Det säljs fortfarande enorma mängder av den, 100 000 – 125 000 exemplar i veckan bara i Japan.

Orsakerna till säljframgångarna är enligt IDG åtta men jag listar de fem jag tycker betydde mest för mig och mitt köp.

  • Jag som växte upp med Game & Watch på -80 talet uppskattar modellen eftersom den ger en nostalgi kick. Den är nästan identisk med Donkey Kong och andra klassiker .
  • Pekskärmen används flitigt i många spel och ger en bra uplevelse i spelen.
  • Nintendogs har sålt otroligt bra konstigt nog eftersom det väldigt tidskrävande och fungerar som 90-talets tamagotchis.
  • DS Lite lockade många fler köpare. Orginalet Nintendo DS var som en tegelsten. Personligen skulle jag aldrig köpa en DS medans DS Lite var väl designad och snygg.
  • WiFi ger möjlighet till tuffa matcher i olika spel som t.ex. Mario Kart DS mot kompisar eller egentligen mot vem som helst i världen.

Ytterligare orsaker till att många idag köper DS Lite är att det är väldigt lätt att få tag på kopior på spelen. Du får ner alla 1200+ spel som gjorts till Nintendo DS på ett par timmar. Vill du t.ex. bara få ner de spel som har släpts i USA(ca 300 spel) så är det totalt ca 6GB du tankar ner. Sedan är du sysselsatt i många timmar.

Det behövs inte heller göras något ingrepp i din Nintendo DS Lite för att spela dessa spel. Det enda du behöver göra är att köpa ett special anpassat minneskort som t.ex. DS Xtreme eller M3 DS Simply vilka är populära på marknaden. Du kopierar in filerna på kortet och startar dem i från en menu i din DS. Jätte enkelt. 🙂

Bild på en svart Nintendo DS Lite med ett DS Xtreme minneskort.

nintendo-dsx1-500.jpg

Bild på Nintendo DS Lite som kör DS Xtreme. På den nedre skärmen så ser du tre spel: Mario & Luigi: Partners in time, Mario Kart DS och Micro Machines V4.

nintendo-dsx2-500.jpg

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.

Ett svar på ”Varför Nintendo DS (Lite) blev en succé.”

Jag har skrivit ner några tips och träningsråd inför en svensk klassiker. Man lär sig mycket första gången på hur man bör lägga upp tex Vätternrundan både hur man bör träna men även utrustning.

Stängt för kommentering.