Kategorier
HTC TyTN/TyTN II/Touch Pro/Touch HD Mobiltelefon Programvara/applikationer

Uppgradera TyTN till Windows Mobile 6.1


Då har jag precis uppgraderat min gamla HTC TyTN till en ROM med Windows Mobile 6.1. Jag fick ta en ROM som inte är officiell men som många andra använder.
Jag använde en ROM som jag hittade på XDA-Developers forum. Jag tog MRH 5.0.2 versionen som lades ut 080602. Fördelarna med att använda denna ROM:en är flera. Jag listar de jag anser vara viktigast.

 • 1. Windows Mobile 6.1 med alla dess nyheter är installerat.
 • 2. Den har HTC Touch Diamonds nya och snygga utseende.
 • 3. Den är optimerad. Hastighetsskillnaden är märkbar.
 • 4. Skräp som man inte behöver är bortplockad.
 • 5. Flera bra program följer med, bl.a. Total Commander. Komplett lista längre ner i denna post.

Nackdelar:

 • 1. Kan innehålla diverse buggar. En kompis hade problem med att default startsidan inte fungerade. Dock så släpper killen som gör just denna versionen nya relseaser ganska ofta.
 • 2. Innehåller inte Svenskt Tangenbord ”mjukvarutangentbord”. Du får installera mjukvara i efterhand. Det fysiska kan man dock ställa in åäö under ”Advanced config” under settings, där väljer man Swedish.
 • 3. update 080604: Touch Dialer har inte stöd för att ringa videosamtal. En ny dialer behöver installeras om du vill använda den funktionen.

Installation.
För att installera denna ROM så behöver du först byta Bootloader på din TyTN. Du behöver Hard-SPL 2.10 eller senare. Du kan se vilken version du har genom att hålla ner power + OK + reset:a din enhet med din stylus. Jag hade problem med att få fram informationen men det gick efter ett par försök. Du ska få fram en regnbågsfärgad ruta där det står HERM SPL – 2.03 eller liknande. Jag fick iallfall 2.03. När du installerat den nya Bootloadern ska du ha 2.10.Olipro

Efter det så är det bara att slänga in den nya ROM:en. Följ instruktionerna noga. Har allt gått bra så ska du ha nya Windows Mobile 6.1 klart att köra.

Här kommer lite skärmskott. Högerklicka på bilden och välj visa bild för att se en större version av den.

Här kommer en lista på vad som följer med denna ROM:

Description:
– .Net framework 3.5
– Touch Dual Dialer (non video) with tabbed call history
– Touch Comm Manager 6 buttons
– Office mobile 2007 (v6.1) + OneNote Mobile
– HTC Home 2.1.1005.722 with Diamond graphic (uninstall possibility)
– HTC X-Button v2.1.33556.2
– HTC Album 1.0.1030.720
– HTC Voice Recorder 1.10 Build 611.711
– HTC ActionScreen 1.0 with custom graphic
– HTC Streaming Media 2.10.615.718 with codecs (uninstall possibility)
– HTC ZIP 1.20.730720.0 (uninstall possibility)
– Adobe Reader LE 2.00.288531
– ArcSoft MMS v5.0.31.11
– Camera 4.0 Build 28276
– Internet Connection Sharing
– Esmertec Jbed 20080222 3.1 (uninstall possibility)
– FTouchFLO 1.4.1 + config tool (uninstall possibility)
– HTC Album 1.0.1030.720
– Touch keyboard skin
– Touch PINPad
– Voice SpeedDial 1.2
– SRS WOW HD 1.2.10
– 1-Calc Lite
– Connection Setup 1.0.31002.1
– Advanced Configuration 2.1.0.0
– Total Commander 2.5
– Comm tools: BT Explorer 1.2, Fieldtest, GroupSMS, HushSMS, PeekPocket, Wifi Scanner, WMWifiRouter
– Other tools: Alt F4, CloseApps, Flashlight, Hibernate, PIM Backup 2.8, PocketRAR, psShutXP, RealPlayer, RunEveryday, Screen Capture, Task Switch, – Nicer 3G icon
– Comm Manager vibrate
– ClearType in lanscape permanent (removal possibility /Windows/StartUp/Cleartype.lnk)
– Fully functional Bluetooth & A2DP, IR
– Fully functional Bluetooth & A2DP stack
– Fully functional IRDA stack
– 802.11g enabled

Det som är nytt i Windows Mobile 6.1 är följande:

 • 1. Trådade SMS ger mycket enklare översikt.
 • 2. Bättre och förenklat WiFi-, BlueTooth- och epost-stöd.
 • 3. Kryptering av synkat data.
 • 4. Ny HomeScreen.

OBS! Installation sker på egen risk. Detta är inte supportat av HTC själva. Lycka till. Har du frågor så ställ dem här så försöker jag hjälpa till. Det är även viktigt att du läser igenom forumtråden innan installation. Där finns mycket mer infomormation.

Update 081202: Du finner det svenska tangentbordsapplikationen här.

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.

8 svar på ”Uppgradera TyTN till Windows Mobile 6.1”

Hej tack för bra info.
jag har installerat wm 6.1 och den filen för svensk tangentbord, men behöver man göra någon mer inställning för att kunna använda å,ä & ö ?

Mvh
Martin

jag vill bara varna för filen som skall ge åäö, jag lyckades bricka min herm200 efter att jag installerade den ihop med WM6.5 jag har dock nu lyckats återställa telefonen så att den fungerar igen 🙂 6.5 verkade i övrigt fungera bra dom timmarna jag körde den innan jag la in filen.

jag installerade svensk-finskt mjukvara i min tytn och nu har den hängt sig i windows rutan när den startar.. det står bara loading. kan man på något sätt återställa mobilen utan att skruva isär den?
jag får deen inte ens att få kontakt med datorn.
den har stått i loading läge i typ 3 timmar utan att de händer något!
hjälp snarast tack
mch Fredrik

Stängt för kommentering.