Kategorier
Datorhårdvara Mac

Tweaka och felsöka en mac


På min arbetsplats har vi ett antal Mac:ar som jag administrerar. Jag har ingen Mac utbildning utan är helt självlärd. Jag har lärt mig att de flesta problem som en macanvändare råkar ut för härleder till font problem. Den senast inköpta är en Intelbaserad Mac, vilka har fått bra betyg av de som har testat den. Nu har användaren fler problem än de som inte har Intelbaserade mac:ar. Så jag lade ner en dags arbete att försöka fixa till den. Problemen var att Adobe CS2 programmen krashar ibland. T.ex så var både indesign och publisher igång. Även om inte publisher användes så krashade programmet medans användaren arbetade i Indesign. Användaren upplevde även datorn långsam. Problemen verkar i slutändan leda till att CS2 inte till fullo är anpassat för Intel Mac:ar. Min förhoppning är att CS3 fungerar bättre, men även att Adobe eller Apple släpper fixar som avhjälper problemen som finns med CS2.

En sida som jag kan rekomendera vid felsökning av Mac:ar är denna: Mac OS X speed FAQ
Där finns länkar och tips till flertalet program som man kan ha nytta av i felsöknings och prestandahöjande ändamål.

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.

3 svar på ”Tweaka och felsöka en mac”

Så vitt som jag förstår så är CS2 inte gjort för intelmacar, utan emuleras, medans cs3 är skrivit för intelmacar och kommer således fungera så underbart mycket bättre. =)

Stängt för kommentering.