Kategorier
Internetsidor/weblänkar Programvara/applikationer

Spara filer på nätet / Backup

Backup är bra. Det kan vara ruggigt tråkigt att ta hand om men händer det någon med ens disk så kommer man ångra sig bittert om man inte skött sin backup ordentligt. För privat bruk handlar det kanske mest om dokument och semesterbilder. Men det är nog så viktigt att sköta om! Jag sparar själv alltid ner mina dokument både lokalt och på en extern disk. Men skulle allt bli stulet eller skulle det huset brinna så hjälper inte en sådan backup.
Därför letade jag upp en gratis lagringsyta på nätet. Jag hittade bland annat en artikel i PC För Alla där de testade olika tjänster på Internet. Diino fick högsta betyget i deras test med motiveringen:
”Svenska Diino är snyggt och otroligt lätt att använda. Programmet erbjuder både enkel lagring och schemalagd backup. Du får dessutom ett eget e-postkonto hos Diino vars inkommande mejl du lätt kan vidarebefordra till din ordinarie adress. Att ladda upp filer gick i runt 460 kB/s, vilket är klart snabbast i testet. Diinos enda nackdel är att du som gratisanvändare måste gå med på att få e-post från företaget bakom tjänsten.”
Jag skaffade ett konto hos Diino vilka har en gratistjänst där man kan lagra upp till 2GB data. Detta passade mig ypperligt så nu ligger mina bilder hos dem och jag kan sova lugnare om nätterna 🙂

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.