Kategorier
Bilder tagna med Mobiltelefoner Nätverk/Trådlöst

Ny accesspunkt – Linksys WRT300N

Nu har jag införskaffat en ny accesspunkt(AP) för att tillgodose mitt trådlösa behov här hemma. Det blev en Linksys WRT300N. Den bygger på en draft av den ännu ej färdiga standarden 802.11n. Den klarar självklart även 802.11b och g.

Den har även MIMO teknologi(multiple input, multiple output) vilket innebär att räckvidden är(enligt spec) ca 4 gånger längre än en vanlig AP. Det finns en inbyggt 4portars 100MBit switch.

Jag har bara hunnit packa upp APn och konfa den ännu. Inga som helst prestandatester är gjorda. Det fungerar riktigt bra att surfa trådlöst med min TyTN. Den klarar en mängd olika krypteringar bl.a. WEP, WPA och WPA2.
linksys_018-1001.jpglinksys_016-100.jpglinksys_014-100.jpg

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.

7 svar på ”Ny accesspunkt – Linksys WRT300N”

Jag undrar lite om du är nöjd med din TyTN. Har läst dina inlägg på prisjakt och dvdforum. Går själv och funderar på en TyTN men är lite orolig över bateritiden. Vill inte riktig ladda telefonen varje dag eller att den lägger av dag 2 kl 13:30. Hade en samsung z500 och den gav up när man mest behövde den. Sen undrar jag hur en smartphone är jämfört med en vanlig telefon. Finns alla funktioner, profiler, grupper osv (har fått svar om det, men du får gärna kommentera). Finns det en telefonmeny, är det lätt att komma åt kontakterna (det borde det vara, dum fråga). är den värd pengarna? maila eller svara i bloggen.

Hej Harry,

Jag ångrar inte min TyTN en sekund. Den är värd pengarna!
Batteritiden har även blivit mycket bättre. Jag vet inte om det beror på att batteriet har laddats ett antal gånger fram till nu, men XCPU Scalar gör nog sitt när den automatiskt underklockar processorn när den inte används.
Du kan tilldela kontakter olika grupper. Sedan kan man filtrera på dessa kategorier.Det finns en telefonmeny och man kommer åt kontakterna via ett knapptryck. Det som jag tycker är lite jobbigt är att jag inte lyckats byta standard filtreringen. Jag vill få inte få upp hela min adressbok som standard utan slå på ett filter. Är det någon som lyckats med detta så hör av er till mig!

Daniel, hörde att XCPU Scalar inte skulel funka till TyTN? Uppenbarligen kör du ju detta. 🙂 Testade HackMaster igår som gör samma sak. Naturligtvis provade jag högsta överklockning först men följd att det fick bli en hårdvarureset. *suck*

Letar du/ni efter en bra profilhanterare kan jag rekommendera phoneAlarm, http://www.pocketmax.net/phoneAlarm.html

Jag använder som sagt XCPU scalar. Var har du hört att det inte skall fungera?
Har du hunnit testa hackmaster mer eller?
Min överklockas automatiskt till 472MHz när handdatorn belastas. Tycker det fungerar riktigt bra.
Skall testa profilhanteraren vid tillfälle 🙂

Efter ominstallation har jag inte orkat mecka med Hackmaster. Låter som XCPUscalar är betydligt stabilare. Kan ju varit en gammal version som inte hade stöd för Samsung-processorer som jag såg kommentaren om.

Tänkte ta det lugnt när jag lägger på alla applikationer igen, spciellt vad gäller Today-program som phoneAlarm och Pocket Plus. Utan dessa har telefonen nämligen dragit otroligt lite batteri. La på phoneAlarm igår kväll så nu ska jag se om det blir någon skillnad.

Jag skall testa avinstallera XCPU Scalar för att se om jag märker någon skillnad. Men jag tycker batteritiden är helt ok med programmet installerat. Vet dock inte om det har något med processorhastigheten att göra.
Jag kör också med SPB Pocket Plus och hur mycket det drar ner batteritiden har jag ingen aning om…dock så ger funktionerna så pass mycket mervärde så jag kommer köra vidare med det 🙂

Stängt för kommentering.