Kategorier
Datorhårdvara

MSI Wind vs Eee PC


Nu har Gizmodo fått in en MSI Wind som de kan jämföra mot Asus Eee PC 701.
Intrycken de fått är att Wind är bättre pga ett antal punkter:
1. Bättre och större tangentbord.
2. Större skärm(Eee PC kommer dock också ut med en 10″:are)
3. Snabbare processor(Intel Atom 1,6GHz istället för Intel Celeron 900MHz)
4. 80GB Disk

Priset kommer hamna på $499 för en Wind med Windows XP och $399 för en Wind med Linux(man kan senare själv installera XP om man vill).
Eee PC 901 kommer hamna på ca $100 mer än Wind. Då har Eee PC ett par saker som gör att priset blir högre. Bl.a. SSD iställer för en vanlig hårddisk, 802.11n och Bluetooth.

Med detta i beaktande skulle jag personligen välja en MSI Wind 10 gånger av 10 före en Eee PC 701 eller 900.
Jämför man MSI Wind med Eee PC 901 så är valet svårare, trots att Eee PC 901 är $100 dyrare. Vi får se vad testerna säger och vad priserna blir här hemma. Båda lanseras i Sverige i augusti – september.

Källa Gizmodo

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.