Kategorier
Datorhårdvara

Minidatorer – MSI Wind och Asus Eee PC


Det är många som redan skrivit om de små datorerna som nu erövrar världen. Själv har jag inte gjort det ännu men är ruggigt intresserad av ämnet. De är perfekta att ha med sig vart man än åker pga av sin behändiga storlek.
Den som först lanserades var Asus Eee PC. Den finns i ett antal modeller. Från 700 serien(7″ skärm) till den senaste 900 serien(8,9″ skärm), och den största 1000 serien(10,2″ skärm). TkJ har recenserat 900 modellen och jag kan rekommendera att läsa det han skrivit. Priset verkar hamna på 2995:- för just 900 modellen och den kommer börja säljas den 28 Juli. Nu kommer det vara en gammal modell då de redan har släppt 901:an (hamnar på $599).

Skillnaden på 900 och 901 är inte stor men ändå intressant. De satsar på Intels nya Atom processor och ett nytt chipset(Intel 945GSE) på moderkortet. Modellen har även bluetooth och 801.11n istället för bara b/g som 900 har. Den kommer även ha ett bättre 6-cells batteri.

Mer bilder finns på bloqeee.net

Storleksskillnad på 700 och 900:

Nog om Asus, nu till MSI Wind som nu skeppas till butiker.

MSI kommer bara göra denna i två storlekar, 8″ och 10″ och standard bestyckningen kommer vara 1GB RAM och 80GB hårddisk. Den kommer även att ha Intels nya Atom processor. Priset kommer ligga på mellan 3500-4000:- för 10″ modellen i Sverige. Personligen tycker jag Wind är snyggare än Eee PC.

Mer bilder och info finns hos Sweclockers

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.

Ett svar på ”Minidatorer – MSI Wind och Asus Eee PC”

”Skillnaden på 900 och 901 är inte stor men ändå intressant. De satsar på Intels nya Atom processor och ett nytt chipset(Intel 945GSE) på moderkortet. Modellen har även bluetooth och 801.11n istället för bara b/g som 900 har. Den kommer även ha ett bättre 6-cells batteri.”

Detta är anledning nog att vänta på Asus PC Eee 901 modellen. MSI verkar inte heller dåligt.

Stängt för kommentering.