Kategorier
Datorhårdvara

Intel Atom vs 1GHz AMD Athlon 64 2000+[Gammal är äldst]


Toms Hardware har testat Intels nya processor Atom mot AMDs väldigt gamla 1GHz processor Athlon 64 2000+ där AMD processorn tar hem segern i alla kategorier. Den är tystare, svalare, energisnålare och snabbare.
Detta pga att system plattformen är är modernare hos AMD. Intels gamla 945C chip hänger inte med AMD:s nyare 945GC chip.
AMD plattformen kan köras helt utan fläkt så där vinner AMD i ljudnivå.
Citat:

In terms of noise level, AMD can again beat the Intel solution: in our test the AMD energy-saving platform was able to run without a fan. Due to the high energy consumption of Intel’s chipset, the Atom board requires active cooling for stable and error-free operation.

Although the Athlon 64 2000+ uses more power than Intel’s Atom 230 CPU, the entire system requires less energy both when idle and during full load operation because of the chipset. AMD currently offers the most energy-saving desktop platform on the market, and requirements could be lowered even further if the manufacturer of a 780G board decided to use a single-phase controller with other energy-saving components.

Läs hela testet hos Toms Hardware.

Noteras bör att systement testades med desktop komponenter! Intel Atom kommer i huvudsak att användas i pyttesmå modeller som ASUS Eee PC och Wind.

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.

Ett svar på ”Intel Atom vs 1GHz AMD Athlon 64 2000+[Gammal är äldst]”

Stängt för kommentering.