Kategorier
HTC TyTN/TyTN II/Touch Pro/Touch HD Mobiltelefon

HTC Kaiser vs HTC TyTN


Ett år efter releasen av TyTN(P4500) så släpper HTC efterflöjaren, Kaiser(P4550).
Det är inte jättestora skillnader på telefonerna men jag skall lista de jag hittat.

* HTC Kaiser är något lättare inkl batteri 160g mot 176g
* HTC Kaiser kör Windows Mobile 6 och kerneln är Windows CE 5.2 mot TyTNs WM5 och Windows CE 5.1.195
* ROM minnet är 256MB istället för 128MB
* Det sitter ett nyare grafik- och audio-chip: Qualcomm MSM7200 mot TyTNs MSM6275 men upplösningen och skärmstorleken är densamma.
* HTC Kaiser har stöd för highspeed 3G (HSUPA).
* HTC Kaiser har en USB2 klient istället för TyTNs USB1.1
* HTC Kaiser har ett uttalat GPS chip inbyggt och en inbyggd GPS antenn.
* Kameran har en CMOS sensor på 2.8MP mot TyTNs 1.9MP. Den klarar även autofokus men de har tagit bort macrofunktionen som TyTN har.
* Kameran på framsidan för videosamtal har en upplösning på 640×480 mot TyTNs 352×288.
* Batteriet är på 1500mAh mot TyTNs 1350mAh

p4550.jpg

Kort sagt, förrändringarna inte allt för stora. Jag kommer inte uppgradera till den HTC Kaiser ännu eftersom TyTN fungerar bra. Skulle TyTN däremot gå sönder så vore HTC Kaiser ett självklart val. Jag kommer skriva med om telefonen så fort jag hittar mer information!

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.

19 svar på ”HTC Kaiser vs HTC TyTN”

En Kaiser är man ju sugen på… 🙂 Men jag gör nog som du och kör vidare på min TyTN tills det kommer något ännu coolare. Om jag nu får tillbaka min från service nån gång…

På något vis tycker jag den svarta färgen gör att den ser mycket snyggare ut än TyTN. Kan vara att den inte är så snygg i verkligheten men TyTN är allt annat än en snygg telefon tycker jag. Det var faktiskt en anledning till att jag inte köpte den, samt den kassa kameran och det lite sämre Bluetooth ljudet jämfört med SE P990. Men alla dom sakerna verkar nu fixade, skulle jag köpa ny telefon idag skulle denna ligga högt på listan.

Hur är det med blackberry support på dom här telefonerna? Finns det?

Releasen är i juni 2007.
TyTN släpptes juni 2006 men kom inte ut förrän i Juli.
Så någon gång under sommarmånaderna borde den finnas att tillgå.

Ser riktigt nice ut, oc antar att den med det nya chipet kan köra 3,6 mb/s i teorin i varjefall. Well kör vidare med TyTn ett tag till om jag ite får ett jobb istället för att behöva plugga 😉

Men i Juni-Juli får vår vi alla TyTn ägare (bl.a) free WM6 uppgradering. Många av oss kör ju dock redan med Vanilla/Black/LVSW och andra WM6 ROMs , men det är ju alltid nice att ha den ”riktiga” versionen och sen kan alla xda-developers utveckla ännu mer skojiga prylar kanske 😉

PePo: Jaså, får vi WM6 uppgradering gratis? Var i så fall? Har du någon länk där man kan läsa mer om detta?

Kaiser är också tunnare än Tytn, 18 mot 22 mm. Inte stora skillnader kan tyckas, men Kaiser har det som Tytn saknar/inte är så bra på och är smidigare i formatet. Jag väntar på Kaiser! 🙂

Klart man ska byta till kaiser… Folk säger att det inte är så stora skillnader, tjenamors säger jag. Kaiser går ju att använda medans Tytn känns som en beta… Tjoho!

Har också hört att TyTN ska få en gratis uppdatering. Det är inga officiella källor jag hört det av iofs.
Kaiser är bättre. Men en TyTN användare får inte mycket mer nytt. En något snabbare processor kunde man kostat på den tycker jag.

Från Qtek.se

2007-04-05 (Windows Mobile 6 för befintliga modeller)
Vi har nu äntligen fått veta vilka modeller som kommer att kunna uppgraderas till Windows Mobile 6, det nya operativsystemet från Microsoft. Datum är inte helt bestämt ännu men vi räknar med att se de första kostnadsfria uppgraderingarna redan i kvartal 3 2007. Nedan finner du en lista på enheter som kommer att kunna uppgraderas!

HTC Advantage (X7500)

HTC S620

HTC TyTN

HTC P4350

HTC P3300

Vart kan man hitta uppdaterade firmwares till icke operatörsknutna TyTN lurar, jag har problem med hängningar när jag jobbar mot minneskortet..

Något som har länkar eller ROM filer att skickas.. Är även intresserad av WM6, när och var kan man ladda ner? Kan inte regga luren på MyQTEK.. *grrrr*

Bgmate: Det står inte att det är WM6!?

Enligt tidigare utsago så skulle inte P3600 få WM6 ju.
Jag har iofs redan det i luren men tack vare alla kluriga snubbar som porterat en annan lurs WM6 image.

Hur kan man vara säker på att det är en WM6 image? Kommer inte ihåg vilka versionsnummer som var WM6.

Shit. Fel av mig det var GPS uppgraderingen som fanns där ej WM6 alltså.
Man får kanske flasha själv då…

…Finns HTC Kaiser att få tag på med svenskt tangentbord?
Eller man installerar svensk version i mjukvara och får mackla med O och A knapparna?

Om någon vet – please.. 🙂

Stängt för kommentering.