Kategorier
Datorhårdvara

Fujitsu-Siemens Amilo PRO V3205 – del 1

Efter att min gamla trotjänare till laptop gav upp andan fick jag äntligen en ursäkt att skaffa en ny! Efter att ha gjort en sammanställning av mina behov så kom jag fram till några grundläggande egenskaper som jag ville se hos nästa dator:

Vikt under 2 kilo
Skärmstorlek mindre än 14″
Inbyggt WLAN, Bluetooth och DVD-brännare
Batteritid minst 3 h
Prestanda för att klara Windows Vista
Får kosta max 10 000:-

Efter att ha letat och jämfört så hittade jag till slut en Fujitsu-Siemens Amilo PRO V3205. Den fanns i flera olika varianter, men det här var den med bäst prestanda. För att ni ska slippa klicka på en länk sammanfattar jag det viktiga:

Vikt 1,8 kg
12,1″ WXGA (1280 x 800)
Batteritid 3,5 h
Intel Core 2 Duo T5500 (1,66 GHz)
1 GB RAM, 120 GB HD
Dual Layer DVD-brännare
Inbyggt WLAN och Bluetooth

Amilo

Dessutom kunde jag fynda den på Media Markt i Stockholm för 9 990:-. Bara att slå till!

Första gången jag använde datorn betedde sig batteriet lite underligt – det gick från 68% laddning till 0% i ett steg… det resulterade i att alla program som ska installeras när man startar datorn första gången inte blev installerade. I och för sig stod det uttryckligen att man inte skulle ge sig på uppstarten om man inte hade nätdelen ikopplad, men jag hade haft datorn på laddning över natten och kände mig modig.

Efter den fadäsen (kan rapportera att återställnings-cdn funkar som den ska) så kunde jag börja använda datorn på allvar. Mer om hur den är att använda i nästa inlägg!