Kategorier
Hembio/Projektorer Projektor

Epson EMP TW700


Då var det dags att skriva lite om min nya projektor. Valet föll på en Epson EMP tw700.

Min förra projektor var en Sanyo Z2 vilken jag var välligt nöjd med. Det naturliga valet för mig var egentligen en Sanyo Z5 men efter att ha läst på flera forum föll valet till slut på Epson projektorn. Den fick i lag bättre betyg överallt.

När jag beställde projektorn i slutet av november så kostade den 19.500:- här i Sverige. I Tyskland fick man den dock för ca 13.500:- inkl UPS frakt vilket avgjorde saken. Det fick bli en från Digitalo.de i Tyskland. Eftersom Epson har europa garanti så spelar det ingen roll var man beställer projektorn. Man får samma service iallafall. Någon vecka efter jag beställt min projektor så föll dock riktpriset i Sverige till 15.900:- vilket den kostar även idag.

Lite data om projektorn…
Kontrast: 10000:1
Ljusstyrka: 1600 ANSI
Upplösning: 1280*720 WXGA

Om jag jämför TW700 mot min gamla Z2 så får jag en mycket skarpare bild som även är ljusstarkare och har bättre färgen. Jag är inte beroende av att det är kolsvart i rummet längre. Den är även mycket tystare!

Forumet Component.se har enkla kalibreringstips för denna och även andra projektorer här…
Bigscreen har gjort ett test på projektorn. Här är länken…

Här kommer lite bilder:

tw700_1-100.jpg tw700_2-100.jpg tw700_3-100.jpg tw700_4-100.jpg

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.