Kategorier
Datorhårdvara

Batteritest av min UPS


Som jag tidigare lovat så har jag nu testat hur länge jag kan köra på batterierna på min APC Back-UPS ES 550.

Jag fejkade ett strömavbrott genom att dra ut strömsladden till UPS:en. Genast gav den ifrån sig 4 pip.

Jag hade ställt in i programvaran(PowerChute Personal Edition 1.5) som följer med att datorn skall stängas av när batterikapaciteten understiger 5 minuter. Direkt visade den att jag datorn skulle stängast ner inom 3 minuter. Det vill säga så klarar sig min dator med kringutrustning(ADSL modem, 22″ TFT+19″TFT) i ca 8 minuter. Jag hade hoppats på lite mer tid men jag skall testa igen om någon vecka för att se om det är någon skillnad.

Bild på min UPS som jag kört någon månad nu:

ups-100.jpg

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.

3 svar på ”Batteritest av min UPS”

Nice! Tack för detta! Ser fram emot nästa test. Man skulle, som du säger, gärna ha igång grejerna lite längre på batteri. Kanske får gå upp en modell om jag ska skaffa en själv, men samtidigt ät frågan hur ofta man blir utan ström och om det är värt de extra slantarna…

Stängt för kommentering.