Kategorier
Allmänt Programvara/applikationer

2 nya plugins på bloggen


Jag har nu installerat två nya plugins(insticksprogram) på bloggen för att underlätta för er som skriver en kommentar till mina inlägg. Jag vill även passa på att tacka alla er som kommenterar för det är både roligt och uppmuntrande att se. Det finns även en lista på de som kommenterat mest till höger. Den nollställs varje månad. De som har kommenterat får på så sätt en länk till sin hemsida om det har fyllts i.

Den ena insticksprogrammet heter AJAX comments. AJAX är en teknik som har blivit mer och mer vanlig på websidor idag. Den gör så att inte hela webbsidan behöver laddas om vid ett speciellt arbete. Ett exempel är sidan Prisjakt.nu där informationen hämtas undertiden du skriver i din text i sökfältet. Det är en av de bästa implementationer som jag känner till. Pådenna blogg blir det lite enklare 🙂 När du väl har skrivit en kommentar så laddas inte hela sidan om utan du kommer att se ditt inlägg ganska omgående under föregående kommentar. Testa gärna under detta inlägg 🙂 Jag tillåter skräpinlägg under denna post för er som vill prova på.

Det andra nya insticksprogrammet heter WP Ajax Edit Comments. För användarna så betyder det att man kan redigera sin kommentar under en viss tid. Jag har ställt in 30 minuter. Det kan vara bra om man vill rätta till något stavfel som man upptäcker efter man sparat sin kommentar 🙂 För mig som administratör så innebär det ytterligare funktioner som underlättar mitt arbete. Jag kan nu ta bort kommentarer direkt, markera dem som spam + mycket mer. Läs på hemsidan om du vill veta mer.

Källa…

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.

Ett svar på ”2 nya plugins på bloggen”

Stängt för kommentering.