Kategorier
HTC TyTN/TyTN II/Touch Pro/Touch HD Programvara/applikationer

Vad som är nytt i Windows Mobile 6


Jag har nu kört Windows Mobile 6 på min HTC TyTN över helgen. Vad ska man då säga om uppgraderingen? Den har varit efterlängtad av alla som har en TyTN eftersom det är den första officiella uppgrderingen som HTC har släppt. TyTN har funnits i ett år och de håller nu på att släppa efterföljaren HTC Kaiser som jag skrivit om tidigare. För det första så är hela operativsystemet mycket snyggare än föregångaren.

Knappar, menyer, ljud har fått sig en ordentlig ansiktslyftning. T.ex. så står det 3G längst upp när man har sådan täckning, tidigare stod det endast ett ”U”.

Det finns även en ”Windows Update” funktion inbyggd. Ännu finns det inga uppdateringar att tanka hem men när ”Office Mobile 2007” släpps under Q3 2007 så kommer den förmodligen att gå att tanka ner därifrån.

En bra förbättring i telefonmenyn är att när man börjat mata in ett nummer så får man upp de kontakter som har de siffror som du knappat in. Så långt är det det samma, men de kontakter som har fler än ett nummer får en liten pil till höger om sig. Håller du i din stylus på kontakten kan du välja nummer. Det är en enkel funktion som kommer underlätte väldigt mycket. Du kan även klicka högerknappen mitt på nederdelen på din telefon för att bläddra mellan de nummer som finns.

Man kan nu även kryptera sitt minneskort i kontrollpanelen för att skydda sin information.

Man kan nu ställa in Out-of-Office via kalendern i WM6. Man slipper numera åka till kontoret och göra det 🙂

Ytterligare nyheter är följande(Plockat från Wikipedia):

 • Supports 800×480 (WVGA) resolution.
 • The ability to create and edit Office documents on the Smartphone platform.
 • Operating System Live Update
 • Improved Remote Desktop access
 • VoIP (Internet calling) support with AEC (Acoustic Echo Cancelling) and MSRT Audio Codec
 • Windows Live for Windows Mobile.
 • Customer Feedback option.
 • Microsoft Bluetooth Stack greatly improved.
 • Storage Card Encryption – Windows Mobile 6-based Pocket PC and Smartphone devices support encryption of data stored in external removable storage cards.
 • Smartfilter to search faster through emails, contacts, songs, files, etc.
 • Improved Internet Sharing to easily setup your device as a Laptop Modem.
 • Outlook Mobile now supports viewing HTML email.
 • Ability to search for contacts in an Exchange Server Address Book.
 • Support for AJAX, JavaScript and XMLDOM on Internet Explorer Mobile
 • Set Out of Office Replies from the device (requires Microsoft Exchange 2007).
 • Unlicensed Mobile Access (UMA) support for selected Operators
 • Server Search to Search your entire Exchange mailbox from the device (requires Exchange 2007).
 • .NET Compact Framework v2 SP2 and Microsoft SQL Server 2005 Compact Edition pre-installed in ROM.

Vill du se skärmskott på hur WM6 ser ut så har ZDNet gått igenom hela OS:et och tagit alla bilder…du hittar dem här…

Har du fortfarande inte uppgraderat till WM6 på din HTC TyTN så kan jag rekomendera att du tar ner den här….

Update 1 (070806 16:05):  Jag såg att IDG publicerade en liknande längre artikel idag….härmisar!

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.

20 svar på ”Vad som är nytt i Windows Mobile 6”

Helt klart en förbättring…. Mycket snyggare….
Har inte gått igenom allt än men så långt som
jag kommit är jag jätte nöjd…

Tack för länken att tanka ner….

3G logan ist för U fnns även på WM5 maskinerna..
Någon som provat hur TomTom v5 fungerar på tytn/wm6?

Jasså? Jag har då bara sett Y(antennen),G och U på WM5 på TyTN.

Jag kan testa TomTom6 under dagen eller morgondagen. Återkomer med resultat. 🙂

Är det svensk ver av Windows Mobile 6 som finns till TyTN?
HTC_TyTN_SVE_3.54.263.2_102_6275_1.47.00.10_108_2_.exe

Man kan ju även tanka ner den från htc.com men det går lååångsamt.

Hej! Jag ringde idag till Smartmobile (står som support för HTC när jag köpt min tytn) och frågade om den uppgradering till version 6 som jag kan ladda ner from HTCclub’s hemsidan är en svenska version, då fick jag svaret att de inte visst och tar inget ansvar heller. Om jag laddar ner, då gäller inte min garanti längre. Dessutom det program ClearVuePDF som jag gärna vill ha kvar också borta om jag gör en uppgradering. Är det sant? Tacksam för svaret.

Hej Ping,

Eftersom det är HTC som get ut den här versionen så skulle det vara väldigt förvånande om garantin inte gäller.
Det finns även en svensk version av WM6. Jag har länkat till den i ett par gånger.
ClearVuePDF försvinner eftersom hela handdatorn rensas. Du måste installera om alla program som du vill ha kvar.

Hej Daniel,

Tack så mycket för svaret!
På min WM 5 stod det 3G också. Jag fick ett nytt simkort, kanske därför visades 3G högst upp.

Hej!

Jag uppdaterade min TyTN till WM6 svensk igår. Hade lite problem med att få igång RUU programmet enligt instruktionerna utan fick bara error 260.
När jag kopplade in TyTN via USB och sedan startade RUU utan att använda active sync så gick det, dock så växlade TyTN om till något konstigt läge med breda färgfält samt med text som började med Herm. På min TyTN finns ClearVue PDF kvar efter uppdateringen. Jag laddade ner versionen som länkas från Prylogi då HTC Club var riktigt långsam.

/K

Det tog cirka 10 minuter via USB sladden och var väldigt enkelt.
Ladda ner exe filen till datorn. Koppla in USB sladden mellan Datorn och TyTN. Starta exe filen på datorn (programmet tar en stund att starta) och följ anvisningarna (dock så var jag tvungen att starta uppgraderingsprogrammet med telefonen redan anluten samt att jag inte startade upp ActiveSync). När uppgraderingen startar ser du både på TyTN skärmen och på datamonitorn en stapel samt procentsats på hur långt uppgraderingen har kommit. Det tog ca 8-10 minuter sen så var det uppdaterat och klart.
/K

Remote Desktop Mobile finns INTE med i HTC’s version av WM6, så om du använder Terminal Server Connction i WM5 så uppgradera INTE!

Jag kan inte ladda ner WM6 från rapid share och från HTC kan jag bara ladda ner den med eng version. Vet ni något annat ställe jag kan få tag på den svenska ver?

Länken verkar fungera fortfarande. Den finns nästan längst ner i detta inlägget.
Johan -> Du har rätt. De har plockat bort Remote Desktop tyvärr. Förhppningsvis kommer den med i någon uppdatering snart.

Adam -> Trevligt att du fick igång det. Om du törs så testa gärna med wm6.1 som jag skrivit om ganska nyligen. Det fungerar toppen och lyfter telefonen ytterligare ett snäpp.

Stängt för kommentering.