Kategorier
Datorhårdvara

UPS status


Nu har jag haft min UPS(APC Back-UPS ES 550) i ungefär 2 månader och jag det är bland de bästa köp jag gjort känns det som.

Enligt PowerChute(mjukvaran som komunicerar med UPS:en) så har jag haft 23 incidenter. 11 tillfällen med strömavbrott på sammanlagt 7minuter och 17 sekunder. Det har även varit 12 tillfällen med ”electrical noice” på totalt 1 minut där UPS:en gått in och levererat ”ren” ström istället. Ett av tillfällena är dock mitt test för att se hur länge batteriet klarade av att hålla datorn levande. Men den har gjort det jag ville att den skall göra.

ups_powechute-100.jpg

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.

3 svar på ”UPS status”

Kul att höra att UPS:en funkar bra! Sneglade på en 700VA men över tusenlappen på Komplett och inte i akut behov så avvaktar lite.

Funderar på om den skulle klara att driva två datorer i nån rimlig tid? Då skulle man ju vilja koppla in USB-övervakningen på båda, men misstänker att det bara funkar att koppla in en burk…

/Freddan

Jag förlorade strömmen när stormen ”Per” drog fram över landet.
Det som uppmärksammade mig var att UPS gav ifrån sig sin varningssignal.

Den har verkligen räddat mig ett par gånger. Kan ha räddat hårdvara som kan ha tagit stryk annars. Funderar på att även köpa en till min projektor, fast en mindre modell.

Två datorer kan den nog inte driva så länge. Den klarar driva min utrustning i ca 5 minuter. Men det är inte drifttiden jag är ute efter 🙂

Stängt för kommentering.