Kategorier
Datorhårdvara Nätverk/Trådlöst

Uppgradering av internetlinan till 24/2,5MBit

Något som jag missat är att Telia har lanserat Annex M, en vidareutveckling av ADSL2+.

Detta innebär att man kan få en teoretisk hastighet på 24Mbit ner och 3MBit upp.

Normalt läge för adsl2+ är
* Max nedladdnignshastighet 24Mbps
* Max uppladdningshastighet 1Mbps

Utökat läge med Annex M är:
* Max nedladdnignshastighet 24Mbps
* Max uppladdningshastighet 3Mbps

Sitter du på ett Zyxel Prestige 600H Triple play modem(med svart skal) och har ADSL+ redan nu(dvs 24MBit ner 1Mbit upp) så kan du få tillgång till den nya hastighetsökningen gratis. Här är en bild på hur modemet skall se ut…
p660hfront-100.jpgHär kommer lite restultat med TPTest 5 som jag har gjort.
På bilden finns både resultatet före och efter uppgraderingen.

tptest-1001.jpg

Bild på uppgraderingsförfarandet:
uppgradering-1001.jpg

Mer info finns även på Zyxels hemsida…

Fungerar det inte direkt efter uppgraderingen så ring telia och kolla om det är en uppdatering i din profil hos dem som behöver utföras!!

Kan tillägga att jag hade 8/1Mbit tidigare och fick en uppgradering till 24/3!

Stort tack till Greg|sta för tipset!!!

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.