Kategorier
OS: Vista, XP, Windows 7, Server 2008

Sökfunktionen i Vista


Saknar ni att kunna högerklicka på en mapp i vista och välja sök? Det gick bra i Windows XP men Micro$oft har tagit bort den funktionen i Vista.
Du kan enkelt fixa tillbaka den genom att radera ett registervärde.

Gör följande.
1. Start -> Skriv regedit i sökfältet.
2. Leta upp ”HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\find”
3. Radera ”LegacyDisable”
4. Klart!

Du kan nu högerklicka på en mapp och välja sök!

Vill du kunna högerklicka på en zipfil så får du radera ”LegacyDisable” under HKEY_CLASSES_ROOT\CompressedFolder\shell\find

Vill du kunna högerklicka på en diskenhet, t.ex C:\ så radera ”LegacyDisable” HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell\find

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.

2 svar på ”Sökfunktionen i Vista”

Stängt för kommentering.