Kategorier
Gör-det-själv Konsoller/Spel Spel:Wii/DS/PS3/360/PC

Mod: Gör så att din gamla NES Light Gun funkar med Wii


Jag hittade en ganska enkel mod för de som fortfarande har kvar sin gamla Light gun till NES (Nintendos 8-bitars konsoll från 80-talet).

Första steget är att öppna en Wii Remote som du kan offra för det här projektet och löda bort IR Sensorn och istället löda dit 8 långa kablar(Bild 1) som skall gå till din Light Gun. Kablarna skall lödas fast på IR sensorn som du tagit bort från din Wii remote vilken skall limmas längst fram på pistolen(Bild 2).

Två kablar skall även dras till avtryckarknappen på pistolen som ni också ser på bild 2.

Bild 3 visar en hur den ska sitta när modden är färdig.

wiilightgun2.jpg

wiilightgun3.jpg

wiilightgun.JPG

Källa : Acidmods <- Här finns även fler bilder…

Vill man inte bygga en sådan här så kan man vänta tills följande produkt kommer ut:

wiigun4.jpg

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.