Kategorier
Internetsidor/weblänkar Programvara/applikationer

Farliga program för företagen


eweek.com(även IDG och TKJ) har gått ut med en lista på de program som anses vara farligast för företagen.

Man får ta listan med en nyp salt. Angående Firefox så får man jämföra det med alternativen. Internet explorer är inte mycket säkrare. 🙂 Även om många har rutiner som patchar IE automagiskt.

1. Yahoo Messenger, 8.1.0.239 and earlier
2. Apple QuickTime 7.2
3. Mozilla Firefox 2.0.0.6
4. Microsoft Windows Live (MSN) Messenger 7.0, 8.0
5. EMC VMware Player (and other products) 2.0, 1.0.4
6. Apple iTunes 7.3.2
7. Intuit QuickBooks Online Edition, 9 and earlier
8. Sun Java Runtime Environment (JRE) 1.6.0_X
9. Yahoo Widgets 4.0.5 and previous
10. Ask.com Toolbar 4.0.2.53 and previous
11. Broadcom wireless device driver as used in Cisco Linksys WPC300N Wireless-N Notebook Adapter 3.50.21.10
12. Macrovision (formerly InstallShield) InstallFromTheWeb, unversioned

Av Daniel

Det är jag som är Daniel. Jag är 29år och bor i en mellanstor stad i Sverige. Jag har jobbat i IT branshen sedan jag gick ut skolan! Jag har alltid varit intresserad av teknik. Från min första C64 till Amiga och PC! Senaste projektet är en Intel Core2 Duo som kommer nämnas här när delarna dimper ner.
Tanken med denna bloggen är att jag skall skriva om hårdvara och mjukvara som jag testat. Jag kommer även skriva om andra saker som intresserar mig som t.ex. ekonomi och företagande, men det blir längre fram.

Känner du att du kan tillföra något så hör av dig. Jag ser gärna att det finns fler skribenter som vill skriva om prylar, mjukvara eller film som du själv har testat eller sett.