VMware ESX – Konvertera NT4 med hjälp av VMware ConverterFörmodligen intresserar inte detta alla men jag väljer ändå att skriva om det för att jag kan behöva det som en minnesanteckning längre fram och de som verkligen behöver det kommer uppskatta informationen. 🙂

Vi har en VMWare ESX 3.0.1 farm på min arbetsplats som jag administrerar. Den innehåller att antal virituella servrar men har plats för ytterligare några. Igår hade jag lite kvällsarbete så jag passade på att lyfta in en gammal NT4.0 server in i farmen med hjälp av gratisverktyget VMWare Converter 3.0 som man kan tanka ner här.

Konverteringen tog 40 min för 27GB och gick jättebra och applikationen som snurrar på servern hoppade igång som beräknat. Det som inte fungerade var nätverkskortet. Den automatiska installationen av drivrutiner av nätverkskort när VMWare tools installeras fungerade inte.

När jag letade efter lösningen på nätet så rekomenderade många att man skulle installera AMD PCnet adaptern som finns med i NT4´s lista på nätverkskort. Jag fick det inte att fungera med drivrutinerna som finns med på NT4 skivan.

Jag började leta efter drivrutinerna och hittade dem till slut under vmware tools imagen som finns i ESX installationen. .iso filen finns under …/vmware-server-distrib/lib/isoimages/windows.iso

Det jag gjorde var att mounta .iso filen och letade upp OEMSETUP.INF som låg under X:\program files\VMware\VMware Tools\Drivers\vmxnet\winnt

Jag gick därefter in under nätverksinställningarna och adapters på NT4 servern. Där tog jag bort nätverksadaptern som var installerad och lade till en ny. När listan på adapters kom upp så markerade jag AMD PCnet adaptern och valde ”have disk” och pekade ut sökvägen ovan. Den lade nu till VMware Virtual Ethernet Adapter. Efteromstart så hoppade nätverket igång direkt.

Under nätverksinställningarna identifieras adaptern som ”Vmware Virtual ethernet adapter” men när du köp ipconfig syns ”Vmware Accelerated AMD PCnet adapter”.

Så om det är någon som har problem med nätverkskort under NT4 och VMware så är detta guiden till hur man får det att fungera.One Response to “VMware ESX – Konvertera NT4 med hjälp av VMware Converter”

  1. PePo Says:

    Finurlig lösning, ska bookamarka detta men förhoppnings vis så slipper jag stöta på NT4 någe mer men en väldigt bra artikel, tack.