Tweaka och felsöka en macPå min arbetsplats har vi ett antal Mac:ar som jag administrerar. Jag har ingen Mac utbildning utan är helt självlärd. Jag har lärt mig att de flesta problem som en macanvändare råkar ut för härleder till font problem. Den senast inköpta är en Intelbaserad Mac, vilka har fått bra betyg av de som har testat den. Nu har användaren fler problem än de som inte har Intelbaserade mac:ar. Så jag lade ner en dags arbete att försöka fixa till den. Problemen var att Adobe CS2 programmen krashar ibland. T.ex så var både indesign och publisher igång. Även om inte publisher användes så krashade programmet medans användaren arbetade i Indesign. Användaren upplevde även datorn långsam. Problemen verkar i slutändan leda till att CS2 inte till fullo är anpassat för Intel Mac:ar. Min förhoppning är att CS3 fungerar bättre, men även att Adobe eller Apple släpper fixar som avhjälper problemen som finns med CS2.

En sida som jag kan rekomendera vid felsökning av Mac:ar är denna: Mac OS X speed FAQ
Där finns länkar och tips till flertalet program som man kan ha nytta av i felsöknings och prestandahöjande ändamål.3 Responses to “Tweaka och felsöka en mac”

  1. Bobby Says:

    Så vitt som jag förstår så är CS2 inte gjort för intelmacar, utan emuleras, medans cs3 är skrivit för intelmacar och kommer således fungera så underbart mycket bättre. =)

  2. Patrik Says:

    Mac-Program som inte är gjorda för Intelmacarna körs väl i rosetta (http://www.apple.com/rosetta/)?

  3. Jessica Says:

    Daniel??? Publisher???? PUBLISHER?????