Mediaspelare – TViX M-4000


Förra veckan beställde jag en mediaspelare. Valet föll på en TViX M-4000 efter mycket läsande på olika forum(bl.a. minhembio.com). Tidigare har jag bara haft vanliga DVD spelare som klarar olika format. Det har blivit en del brännande av både filmer och TV serier, så en och annan DVD-skiva har gått åt. Det är just det jag vill undvika. Sedan är det ingen nackdel att både få en musik jukebox och en maskin som kan visa bilder på ett vettigt sätt.

Den har följande portar:
Connection: 2st USB2.0 Portar, LAN(10/100MBit)
Video: DVI, Komponent, S-Video, Komposit
Audio: Digital: Coaxial, Optisk / Analog: Stereo

En av anledningarna till att det blev denna var att den kan visa HD format + en mängd andra vanliga format, bland annat wmv9, WMV HD, avi, mpg, vob, mp3, mp4, asf, Ogg, PCM, mpeg 1/2/4, DivX, Xvid.
Det finns plats att montera en 3,5″ hårddisk i burken, vilket görs väldigt enkelt på ett par minuter. Jag passade på att köpa en 400GB disk som jag satte in direkt. Sedan var det bara att koppla in den med den medföljande USB kabeln och formatera disken som vilken extern hårddisk som helst. Riktigt smidigt!

Jag skapade tre kataloger direkt: Film, Musik och Bilder.
Sedan var det bara att börja fylla katalogerna.

Därefter tog jag ner senaste firmware(2.0.5a) och lade in den på disken(Glöm inte att packa upp filen som är zippad). Uppgraderingen var plättlätt. Det var bara att markera filen i mediaspelaren med fjärrkontrollen och klicka på ok.

Jag hade problem att spela upp .IMG filer. Lösningen var att döpa om dem till .ISO filer så gick det bra att spela upp dem!

Ett annat tips jag hittade som kan vara bra att använda är att man kan lägga in thumbnails till filmerna som man lagt på disken. imdb.com´s småbilder passar utmärkt för detta! Det som krävs är att du sparar ner bilderna med samma namn som filmfilen(t.ex dunderklumpen.ISO och dunderklumpen.JPG). Förutom detta så måste det finnas en fil som heter icon.tvix i katalogen. Skapa den genom att spara ner ett tomt textdokument med det namnet. Sedan skall det fungera automatiskt!

Jag har tittat på en(1) film än så länge och har inget att klaga på, fungerar lika bra som att köra en vanlig DVD skiva. Jag har även tagit ner lite HD referensmaterial från Microsoft och testat att köra det. Det blir riktigt bra bild! Nu skall jag iväg och testa lite mer funktioner 🙂

tvix_1-100.jpg tvix_2-100.jpg tvix_3-100.jpg tvix_4-100.jpg tvix_5-100.jpg6 Responses to “Mediaspelare – TViX M-4000”

 1. Richard Norén Says:

  Hej,

  Hittade din referens på TVIX, det verkar vara en bra produkt.

  Vad jag förstår så fungerar den väl även lika bra för att använda som extern hårdisk om man ex skall backuppa programvara, eller?
  Att kunna använda den som både multimediaspelare och backupenhet skulle göra den till ett självklart köp. 🙂

  Mvh,
  Richard

 2. Daniel Says:

  Richard -> Den fungerar utmärkt som en vanlig extern hårddisk. Det är bara att koppla in den med USB kabeln.

 3. Joksi Says:

  Fuderar själv på att åka iväg o köpa en nu i dagarna, har du något att säga varför jag INTE skulle ev köpa den? =)

 4. Daniel Says:

  Enda orsaken är att de kommer släppa M-4100 i sommar. Ska skriva lite om den snart och vilka nyheter den innehåller.

 5. Joksi Says:

  Ja just det, såg det någonstans ckså. Kanske smart att vänta då?
  Enda nyheten var väl stöd för h264 HD?

 6. Daniel Says:

  Jag har lagt upp lite info om den i en egen post nu 🙂