Batteritest av min UPSSom jag tidigare lovat så har jag nu testat hur länge jag kan köra på batterierna på min APC Back-UPS ES 550.

Jag fejkade ett strömavbrott genom att dra ut strömsladden till UPS:en. Genast gav den ifrån sig 4 pip.

Jag hade ställt in i programvaran(PowerChute Personal Edition 1.5) som följer med att datorn skall stängas av när batterikapaciteten understiger 5 minuter. Direkt visade den att jag datorn skulle stängast ner inom 3 minuter. Det vill säga så klarar sig min dator med kringutrustning(ADSL modem, 22″ TFT+19″TFT) i ca 8 minuter. Jag hade hoppats på lite mer tid men jag skall testa igen om någon vecka för att se om det är någon skillnad.

Bild på min UPS som jag kört någon månad nu:

ups-100.jpg3 Responses to “Batteritest av min UPS”

  1. Freddan101 Says:

    Nice! Tack för detta! Ser fram emot nästa test. Man skulle, som du säger, gärna ha igång grejerna lite längre på batteri. Kanske får gå upp en modell om jag ska skaffa en själv, men samtidigt ät frågan hur ofta man blir utan ström och om det är värt de extra slantarna…

  2. Den stora UPS jakten | Spockholm - Digitala hjärnfisar Says:

    […] Back-UPS ES 550VA har testats av Prylogi.se. Bilder på paketet, batteritest, statusrapport. Storebror ES 700VA kostar 995kr hos Komplett och ES 550VA kostar konstigt nog samma […]

  3. Corie Almand Says:

    Good posting in addition to good design, is this a regular template?